”Az idő minden sebet meggyógyít, csak épp igazságot nem szolgáltat." Teljes név: Donna Calloway
Alias: „Cal”
Nem: nő
Születési hely, idő: Erisbourne; 1977. január 9. (35)
Faj: Homo Sapiens Sapiens
Kinézet: Átlagos magasságú, rugalmas, mozgékony, sportos alkatú nő. Bőre barna, ajkai jellemzően teltek, arca viszont hosszúkás és szikár, koromfekete tekintetét megkeményítette az idő. Komor, aggódó, melankolikus arckifejezés jellemzi a hétköznapokban. Sokszor többnek látszik, mint amennyi valójában. Igyekszik fekete rasta hajával nem ápolatlan és igénytelen megjelenést produkálni, mivel nem hajlandó lemondani róla.
Különleges ismertetőjegy: Tetoválás a bal kezén, ami egy többször is a csuklójára tekeredő kígyót ábrázol, melynek feje előrefut a kézfeje közepéig, nehéz eltakarni.
Öltözködés: Szolgálatban a maga módján igyekszik adni a megjelenésére, a szürke, fekete, fehér színek jellemzik, egyedül a ritkán hordott bordó bőrkabátja lophat valami életet a ruhatárába. Nem öltözködik valami nőiesen, első szempont a praktikusság. A magánéletben rá sem lehetne ismerni ezek alapján, hisz jellemzőek rá a bő, batikolt ruhák, kinyújtott pulcsik, valamint színes cowboy kalapok. Amikor csak teheti, bőrcsizmával egészíti ki a képet.
Családi állapot: egyedülálló (elvált)
Érdeklődés: heteroszexuális
Egészségi állapot: I. típusú cukorbeteg
Vallás: Protestáns, de különösebben nem gyakorolja.
Foglalkozás: Nyomozó
Anyagi háttér: Régi vágyát végre teljesíteni tudta, évtizedes munkájának hála. Nemrégiben minden megtakarítását, ingóságát felszámolta, hogy a Szélrózsa közbe költözhessen egy kisebb házba. Azóta még nagyobb megtakarítással nem rendelkezik. A tulajdonát képezi még egy régi, használtan vett kék Volvo S40.
Apa: Raynard Calloway (63), életfogytiglani börtönbüntetését tölti
Anya: Shawna Calloway, elhunyt
Testvér(ek): Latanna Quinn (28), divatmagazin szerkesztő
Sógor: Samuel Quinn (37), kerületi ügyész helyettes
Unokaöccs: Benjamin Quinn (1)
Volt férj: Jamal Brooks (38), kidobóember
Gyermek: Mikal Brooks, elhunyt
Társa: Philip Tucker (23), nyomozó
Háziállat: Roxton, egy sarplaninai juhászkutya
Szolgálati fegyverén kívül tulajdonában van egy elemlámpába rejtett sokkoló és egy SIG Sauer P 239.
Jellem:Munkában és magánéletben két egészen más embernek tűnhet, holott ez csak annak köszönhető, hogy senki sem ismeri igazán. Komoly, határozott, céltudatos, a hivatása fontos számára, szívesen küzd a legkisebb haszonért is. Kissé magának való, hajlamos a munkába menekülni az érzelmei elől. Sokszor pesszimistának tartják, de ez inkább védekezés nála, hogy kellemesen csalódjon. Emiatt, a pesszimizmusa miatt sokkal jobban küzd mindenért, mint ami elvárható lenne. E mellet kicsinyesnek, karrieristának és keménynek tartják. Önfegyelme óriási, ahogy felelősségtudata is. Testileg és lelkileg is szívós alkat. A szabályokat és törvényeket mindig betartja, a kötelességet, a teljesítményt sokszor többre tartja, mint az önmegvalósítást, hiába tűnik úgy, mintha minden ellen lázadna.
Általában fanyar derű jellemzi, mégis nehezen barátkozik. Bár sokan veszik körül, igazi barátja alig akad, legtöbben törtetőnek és munkamániásnak gondolják, így nem is kíváncsiak rá. Igazából ő sem kíváncsi másokra. Nem avatkozik mások dolgába, de a sajátjába sem tűr beleszólást. Mindig mindenkivel három lépés távolságot tart, még saját családtagjaival szemben is él egy kis gyanú a lelkében. Nehezen megközelíthető és csak ritkán mutatja ki érzelmeit, ettől függetlenül kicsit sem érzéketlen. Pusztán utálja az érzelmek fitogtatását, ennek hátterében az állhat, hogy nem akarja magát megmutatni, fél, hogy belelátnak. Számára az érdekek fontosabbak, tudja, hogy a földi világ szabályoknak van alárendelve, és ezeknek szenteli az életét. Kerüli a reflektorfényt, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne rendelkezne erős akaraterővel és ne tudna kiállni a maga igazáért.
Az önbecsülése egészséges, sőt, néha az idegenek szemében önhittségnek tűnik. Tudja, hogy elsősorban magára számíthat, és saját belső erőire kell támaszkodnia. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga fáradtságos munkájával ért el. Az ingyen kapott dolgok, a véletlenül szerzett előnyök nem szereznek örömet neki.
Ítéletei, állásfoglalásai nem látványosak, nem elsöprők, hanem a realitás talaján állnak, józanok, hatékonyak és gyakran irigylésre méltóan kikezdhetetlenek. Sokat ad a méltóságra, a fegyelmezett tartásra. Legnagyobb erényei a tárgyilagosság, a megvesztegethetetlenség, a becsületesség, az igazságérzet, a józanság. Nehezen hozható ki a sodrából, de ha megharagszik, hosszú időre van szüksége, hogy megnyugodjon és megbocsásson, ha egyáltalán képes rá.
Hajlamos a zsarnokságra, s a kegyetlenség csíráit is már gyermekként felfedezte magában, bár ezeket a tulajdonságait, késztetéseit mindig is erősen elnyomta.
Szeret:+ Pipa, cowboykalap
+ testmozgás, edzés
+ fanyar, kesernyés ízek, illatok
+ bakelitlemezeket, régi jó zenét
+ fegyelem, tartás, büszkeség, önbecsülés
+ hogy ridegnek és érzéketlennek tartják, ez ad egy keménységet neki
Nem szeret:- gyilkosok, erőszaktevők, pedofilok
- fanatizmus
- pénz érintése
- játszmák, túlcsordult érzelmek
- gazdag, maguktól elszállt alakok
- ha kötekednek vele
Félelmek:~ elveszít még egy gyereket, (sajnos munkája során gyakran megesik)
~ családtag vagy a kevéske barát egyikének halála
~ idő előtt nyugdíjazzák, vagy a betegsége miatt megvakul, esetleg levágják a lábát
Erősségek:+ nyelvérzéke nagyon jó, hobbyszinten nyelvtanulással foglalkozik, több nyelven is folyékonyan beszél
+ lelki és testi szívósság, makacsság, akaraterő, ami a legnehezebb helyzetekből is kihúzza
+ fegyverhasználat, önvédelmi technikák, két kezes harcban sem védtelen
Gyengeségek:- a látszattal ellentétben rettenetesen kényelmes és lusta tud lenni megfelelő motiváció híján
- diplomáciai érzéke nulla
- nem tud sütni-főzni
Rossz szokások:~ nem tartja a diétáját, pipázik és hajlamos az alkohol általi önpusztításra
~ szörnyen rendetlen minden olyan területen, amihez nincs köze a munkájának
~ néha kifejezetten élvez másokat megbántani, és esetenként közönséges hangot is képes megütni
A gettóból származom, ott születtem, ott éltem le több mint harminc évet. Az indulásomat tekintve akkoriban még én is a képébe röhögtem volna annak, aki azt meri állítani, hogy valaha is zsernyák lesz belőlem. Kis csitriként nem voltak nagyratörő vágyaim. Most meg… megfertőztek már engem is. Kellett nekem Szélrózsa köz a kedves szomszédsággal, hogy kinézzenek onnan.
Nem voltam valami jókislány, korán belevetettem magam az életbe. Ment a bandázás, meg minden sz@rság, amivel elszúrhatja egy kölyök az életét. Szerencsére azért priuszt sosem szereztem. Csak anyám meg húgom miatt nem mentem bele az igazán durva témákba, de így is istenátka egy kölyök voltam. Ott van például Jamal. Alig, hogy elkezdtünk járni, terhes is maradtam. Anyám sosem volt rám olyan dühös, mint akkor. Jól elvert és kidobott az utcára. Csak akkor békélt meg, mikor Jamal azzal kopogott be hozzá, hogy feleségül vesz, rendes munkát talál és elvállalja a férfi szerepét a családunkban. Mert hát ugye addig az nem volt. Apám ki-be járt a sitten, és amikor épp józan volt, akkor se engedtük be.
Ezek után egy viszonylag jobb időszak következett. Talán életem legszebb évei voltak. Mikal miatt… De elvesztettük, és utána Jamallal sem bírtam többet egy légtérben lenni, kirúgtam, gyűlöltem, amiért már puszta létével rá emlékeztet. Így újra hármasban maradtunk, és megint magamra vállaltam a családfenntartó szerepét.
Ezek után jött el az az este, amikor először hívtam ki én a rendőrséget. Először vettem fel velük a kapcsolatot. Az első, személyes és mély hatású találkozásom a hivatalos szervvel. Anyám azóta nem él. Apám pedig erőszak és gyilkosság miatt életfogytiglanit kapott. Kapcsold össze…
Szerencsére már nagykorú voltam, becsületes munkával, viszonylag tiszta múlttal, így a húgom gyámja lehettem. Persze ebben azért egy nyomozó keze is benne volt, aki együtt érzett velünk. Ezek után elkövettem mindent, hogy pótoljam a tanulmányokban való elmaradásaim, megszereztem munka mellett minden papírt, ami kellett és elértem, hogy felvegyenek az akadémiára. A pártfogóm azért segített egy kicsit, de keményen megdolgoztam ezért. És már több mint tíz éve vagyok a pályán.
Ez régebben egész komoly fizetéssel járt. Legalábbis a gettóban uralkodó viszonyokat tekintve. Így már támogatni tudtam húgom éledő újságírói ambícióit is. Később még Samuelt is rajtam keresztül ismerte meg. Akkoriban még csak a szeretője volt, azóta meg boldog házasok, Benji is már egy éves. Röpül az idő. Felvitte ám az isten a dolgát Latannának is szerencsére. Az biztos, hogy az anyagiak miatt többet nem kell, hogy fájjon a feje, és az már luxus a mai világban. Ő sem hitte volna korábban, hogy a gettóból a Lorlake Towerbe jut, saját kis divatmagazinnal. Azért mindketten letettünk valamit az asztalra, nem vesztünk el, mint a mai fiatalok többsége.
Az életem a munkám. Nincs is másra szükségem. Szeretem csinálni és jó is vagyok benne. Ezért is jött rosszul ez a cukorbetegség. Tartani kéne azt a roh@dt diétát, meg szúrni és figyelni, de ez annyira nem az én világom! Mióta nincs Michelle nem is nagyon érdekel a dolog, ő mindig számon kérte rajtam. Michelle… hat évig voltunk társak. Jó barátok voltunk és hatékony párost alkottunk. Aztán jött ez a paktumosdi és minden borult. Kiderült, hogy Michelle pár hónapja likantróp, vagy mi az ördög, ezért valami mondvacsinált indokkal elbocsátották. Ez persze nem volt elég, megtámadták a házát, majd eltűnt. Az ügyet érdekes mód hamar megoldatlanná nyilvánították és lezárták. Valami nagyon ocsmány dolog lehet ennek a hátterében, és én ki fogom deríteni, hogy mi. Persze tisztában vagyok vele, hogy már csekély az esélye annak, hogy életben találom. De ezzel tartozom neki. Nekem személy szerint az erdei razziák és hajtóvadászatok sincsenek ínyemre. Nem tudom mi van ezzel a várossal, de a törvény az törvény, mindenkire vonatkozik, ugyanúgy a személyek jogai sem változtak. Legyen ember, likantróp, vagy vámpír. A szememben akárcsak a bőrszín, ez sem számít. Nem ezen múlik, hogy ki vagy és mit érdemelsz. És ha mindez nem lenne nekem elég, a nyakamba sóztak egy tejfölösképű újoncot is. Nincs bajom azzal a Tucker gyerekkel, de miért épp én engem boldogít?! Szerencsétlennek biztos részvétet nyilvánítottak már a humoros kollégák...
Play by – Lisa Bonet