Ténferegve célba vettem az egyik padot, elég sötét volt a parkban, mivel a lámpák csak elvétve működtek. Jobbra-balra dőlöngélve közeledtem a megpályázott célpont felé. Fél méterrel a cél előtt úgy gondoltam, hogy megérkeztem és nagy erővel ledobtam magam a semmibe, mivel a pad egy kissé messzebb volt. A kemény landolás után, azonban nem zavartattam magam, inkább a földön maradtam és kibontottam a kezemben féltve őrzött almabort. Bódult agyammal nem tudatosítottam, hogy a műanyag üvegben kárt nem okozhattam az eséssel, inkább egy jó nagyot kortyoltam és elkezdtem kémlelni az eget. Meleg, nyári éjszaka volt, az égbolt csillagokkal volt kivilágítva.
-Ojj, de szíp vóna, ha nem járna az összes világító sz*r körbe-körbe, az annyát.... -jegyeztem meg csak így magamnak. Néha napján szépen eldiskuráltam egyedül is, ha Morzsi éppen nem volt a közelben. Kezdtem álmosodni, de tudtam még nem nyomhat el az álom, amíg a borból ilyen sok van, mert ha erre jár egy másik hajléktalan gondolkodás nélkül lenyúlja, azt meg nem hagyhattam. Kortyoltam még egy nagyot, így a fele már el is fogyott. Eszembe jutott, hogy kellene még egy cigi is, de mivel az öreg csókától lenyúlt dobozt Morzsinál hagytam a "szállásomon", kénytelen voltam felkelni és spakkokat túrni a kukából. Így egy nagyon bonyolult műveletbe kellett kezdenem. Közel 15 perces csúszás és botladozás után felálltam és elbotorkáltam a kukáig. Sikerült is egyből kiszúrnom egy félig elszívott cigit, ami a kuka előtt hevert. Gyorsan felkaptam, aztán sikeresen leültem a pár perccel ezelőtt kiszemelt padra. Komótosan rágyújtottam és élveztem a tompulást. Ez így ment percekig, már kezdett elnyomni az álom, amikor is egy zajra riadtam fel.